Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2023

За пропозицію неправомірної вигоди працівнику поліції засуджено черкащанина

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури судом засуджено 47-річного жителя міста Черкаси за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі ( ч. 1 ст. 369 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що житель міста Черкаси, відмовляючись від проходження огляду на стан сп’яніння, висловив пропозицію надання неправомірної вигоди у розмірі 10 000 грн працівникам патрульної поліції в Черкаській області за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка перебуває в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції).
Вироком суду чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 20 400 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 928