Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

За вчинення майнових злочинів засуджено двох осіб

Черкаською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно громадянина російської федерації, який  скоїв грабіж у м. Черкаси (ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України).
Прокурором у суді доведено, що чоловік, перебуваючи на одній з вулиць в місті Черкаси, підійшов ззаду до незнайомої йому жінки та, взявши її за шию, витягнув з кишені куртки потерпілої мобільний телефон «Samsung  А10», вартістю 2 849 грн.  
Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.
Також Черкаською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення ще в одному  кримінальному провадженні стосовно раніше судимого 23-річного черкащанина, який вчинив ряд крадіжок алкогольних напоїв та інших товарів з полиць різних магазинів міста.
Судом чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 942