Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

Директорка медичного закладу, яка завдала підприємству збитків на понад 800 тис. грн, постане перед судом

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з медичних комунальних підприємств області, яка через неналежне виконання своїх службових обов’язків завдала підприємству збитків у великих розмірах (ч. 2 ст. 367 КК України).
За версією слідства очільниця одного з районних медичних комунальних некомерційних підприємств Черкаської області під час закупівлі медичного обладнання для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19 не перевірила середьоринкову вартість такого обладнання, що призвело до безпідставних витрат бюджетних коштів на суму понад 800 тис. грн.
Санкцією ч. 2 ст. 367 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 716