Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2023

Засуджено 61-річного черкащанина, який поширював символіку комуністичного тоталітарного режиму

Черкаською окружною прокуратурою належним чином підтримано державне обвинувачення в суді стосовно 61-річного черкащанина, який обвинувачувався у поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).
Прокурором у суді доведено, що громадянин України, нехтуючи прямою забороною Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, маючи на меті доведення до широкого кола осіб комуністичної ідеології, усвідомлюючи, що соціальна інтернет-мережа Фейсбук має відкритий доступ, поширював на власній відкритій сторінці графічні зображення, які містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.
За результатами судового розгляду Черкаський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України, та призначив  покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання,  встановивши іспитовий термін 2 роки.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 882