Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Судитимуть керівника підприємства, який ухилився від сплати податків на суму понад 6 млн грн

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного із суб'єктів господарювання м. Черкаси за фактами ухилення від сплати податків у великих розмірах та підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 212, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства директор одного із підприємств, шляхом проведення оборудок з податком на додану вартість та відображенні фактично не проведених фінансово-господарських операцій, ухилився від сплати до бюджету податку на додану вартість в загальній сумі понад 6,17 млн грн, що є великим розміром.
На цей час завдані державі збитки відшкодовано частково – у сумі 6,1 млн грн. З метою стягнення решти суми прокурором пред’явлено позов в інтересах держави.
Санкція ч. 2 ст. 212 КК України (в редакції на час вчинення злочину)  передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до семи тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч. 1 ст. 366 КК України - у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч. 4 ст. 358 КК України – у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 662