Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

Колабораційна діяльність: повідомлено про підозру двом колишнім працівникам ГУНП в Херсонській області

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, яке розслідується слідчими Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за фактом колабораційної діяльності, вчиненої працівниками ГУНП в Херсонській області та інших структурних (міжрегіональних) структурних підрозділів НПУ, податкової служби, та установ виконання покарань, в умовах воєнного стану (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Так, під час досудового розслідування повідомлено про  підозру колишньому командиру загону особливого призначення та колишньому поліцейському конвойної служби ГУНП в Херсонській області за фактом зайняття ними посад у незаконному правоохоронному органі, так званому главном управлении министерства внутренних дел Херсонской области, створеному на тимчасово окупованій території Херсонської області.
Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук, скерування до суду клопотань про обрання запобіжних заходів, про дозвіл на затримання з метою приводу до суду та про здійснення спеціального досудового розслідування.
Санкція указаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 588