Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2023

На Черкащині засуджено двох учасників терористичної організації «ЛНР»

Черкаською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальних провадженнях за фактом участі двох осіб у терористичній організації «Луганська народна республіка» та сприяння її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Прокурором у суді доведено, що житель Луганщини з 2014 року проходив «військову службу» на посаді «командира 2 протитанкової артилерійської батареї 4 окремої мотострілкової бригади 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР» під позивним «Чапай», маючи військове звання «полковник», сприяв діяльності вказаної терористичної організації.
Бойовик із зброєю в руках брав безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям ЗС України, задіяним у проведенні Операції об’єднаних Сил, на території Попаснянського та Слов’яносербського  населених пунктів Луганської області.
Крім того,  у ході спеціального досудового розслідування іншого кримінального провадження встановлено, що місцева жителька з 2014 року добровільно приєдналася до угруповання бойовиків ОРДЛО та проходить «військову службу» на посаді начальника складу забезпечення так званої 16 БТрО 4 ОМСБр 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР, маючи військове звання «єфрейтор», займається отриманням та видачею продовольства та речового майна для військовослужбовців 16 БТрО, бере активну участь у діяльності терористичної організації «ЛНР», яка здійснює свою діяльність на території населених пунктів Луганщини.
Обох зловмисників суд визнав винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 15 та 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна відповідно.
Наразі вказані особи переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.
Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими УСБУ в Черкаській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 663