Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2023

Нетверезий водій, який пропонував неправомірну вигоду працівникам поліції, може опинитися за ґратами

Боротьба з корупцією є одним із головних пріоритетів в роботі органів прокуратури. Ми застосовуємо усі надані законом повноваження задля запобігання і протидії корупції та притягнення до відповідальності осіб, які вчиняють корупційні правопорушення.
Так, за процесуального керівництва прокурорів Жашківського відділу Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру 33-річному місцевому жителю за фактом пропозиції неправомірної вигоди працівникам поліції (ч. 1 ст. 369 КК України).
За даними слідства чоловік під час перевірки працівниками поліції дотримання ним правил дорожнього руху, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пропонував надати неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн за непритягнення до відповідальності за вчинене адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).
У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання до 4 років позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 623