Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2022

За принципової позиції прокуратури вирок державному зраднику залишився без змін

Прокурори Черкаської обласної прокуратури відстояли в суді апеляційної інстанції вирок стосовно уманчанина, який обвинувачувався у вчиненні особливо тяжкого злочину проти основ національної безпеки України – державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України).
Судом першої інстанції установлено, що житель Уманщини, усвідомлюючи високий суспільно небезпечний характер своїх дій та передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків, за завданням представника розвідувального органу Російської Федерації збирав відомості щодо діяльності однієї із військових частин (база зберігання артилерійський боєприпасів), дислокованих на Черкащині.
Вироком Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 02.09.2022 вказану особу визнано винною та призначено покарання у вигляді 12 років реального позбавлення волі.  
Не погодившись із терміном покарання, сторона захисту оскаржила його в апеляційному порядку. Однак за результатами розгляду апеляційної скарги Черкаський апеляційний суд встановив, що призначене вироком суду першої інстанції покарання відповідає тяжкості вчиненого та залишив його без змін, а скаргу сторони захисту – без задоволення.  
    
Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 903