Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2022

До 10 років позбавлення волі загрожує уманчанину за зберігання та збут наркотиків

За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 19-річного жителя міста Умані, який зберігав психотропні речовини у великих розмірах без мети збуту (ч. 2 ст. 309 КК України), а також особливо небезпечні наркотичні засоби з метою збуту (ч. 2 ст. 307 КК України).
За даними слідства під час особистого обшуку обвинуваченого працівниками поліції було виявлено та вилучено психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, загальною  масою 1,575 г, та особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP, загальною масою понад 4 г. У ході слідства з’ясовано, що вказані психотропні речовини правопорушник отримав через поштове замовлення та залишив собі для вжитку.
Крім того, він же, через певний проміжок часу перебуваючи на одній з вулиць м. Умані, був затриманий працівниками поліції у порядку ст. 208 КПК України, у ході особистого обшуку у чоловіка було виявлено та вилучено 31 поліетиленовий пакетик з особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонений – канабісом, які він незаконно придбав та зберігав з метою збуту.
Наразі правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 755