Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2022

Судитимуть жителя м. Черкаси, який намагався відкупитися від поліцейських

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно водія, який пропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським м. Черкаси (ч. 1 ст. 369 КК України).
За даними слідства на початку жовтня цього року 59-річний черкащанин, щоб уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння, запропонував поліцейському неправомірну вигоду в розмірі 1000 Євро. Однак інспектор від пропозиції відмовився та викликав слідчо-оперативну групу.
Окрім того, за фактом відмови від огляду на стан сп’яніння щодо правопорушника складено протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який спрямовано на розгляд до суду.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Черкаського РУП ГУНП України в Черкаській області.
Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 695