Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2022

Під пильною увагою ювенальних прокурорів перебуває проведення ремонтних робіт в освітніх закладах

За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно особи, яка здійснювала технічний нагляд під час проведення капітального ремонту покрівлі загальноосвітнього закладу Уманського району, за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
Слідством встановлено, що обвинувачений належним чином не перевірив відповідність обсягів та якість робіт, у зв’язку з чим підрядник безпідставно завищив вартість фактично виконаних робіт, що не відповідає обсягам та їх вартості згідно із затвердженою проектно-кошторисною документацією, внаслідок чого завдано матеріальної шкоди на суму майже 300 тис. грн.
Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 734