Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2022

Засуджено колаборанта на Золотоніщині

За публічного обвинувачення Золотоніської окружної прокуратури Чорнобаївським районним судом засуджено жителя одного із сіл Золотоніського району, який займався колабораційною діяльністю (ч. 1 ст. 111-1 КК України).
Прокурором доведено, що чоловік під час дії воєнного стану, введеного на території України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, розмістив на власній сторінці в забороненій соціальній мережі «Однокласники» публікації, що закликають до підтримки рішень та дій держави-агресора, її збройних формувань.
Під час судового розгляду чоловік свою провину визнав, щиро розкаявся та видалив свій обліковий запис у забороненій соціальній мережі.
Правову оцінку діям обвинуваченого надано Чорнобаївським районним судом Черкаської області, який визнав його винним в інкримінованому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення права обіймати посади в органах влади.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1005