Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2022

10 років позбавлення волі за державну зраду – засуджено інформатора ФСБ

Черкаською обласною прокуратурою у стислі строки доведено в суді винуватість місцевого жителя, якого в червні цього року затримано на місці злочину під час збору інформації щодо точного розташування однієї із військових частин ЗСУ на території області.
Вироком суду його засуджено за державну зраду ( ч. 2 ст. 111 КК України) до покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
Прокурор у суді довів, що указаний громадянин України з ідеологічних міркувань та з метою отримати грошову винагороду співпрацював з представниками ФСБ Російської Федерації та на виконання їхніх завдань надавав фото -, відеоматеріали і текстову інформацію щодо точного розташування  військових об’єктів ЗСУ, які беруть участь у відсічі російської військової агресії, відомості щодо об’єктів критичної інфраструктури м. Черкаси, розташування правоохоронних органів та органів державної влади, розміщення точок «wi-fi» у центральній частині міста.
Крім того, у текстових повідомленнях він просив представників ФСБ РФ передати йому пістолети з глушником, вибухові пристрої та боєприпаси.
Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечували співробітники УСБУ в Черкаській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 750