Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2022

Зброя та наркотики – на лаві підсудних 41-річний чоловік

За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 41-річного місцевого жителя за фактами незаконного посіву та вирощування конопель, придбання та зберігання наркотичних засобів, без мети збуту, а також придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 310, ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України).
За даними слідства під час обшуку домоволодіння в одному з сіл Золотоніського району працівниками поліції було вилучено 30 рослин коноплі, які обвинувачений вирощував на території власного помешкання, а також особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс загальною масою понад 8 г та  23 патрони до нарізної вогнепальної зброї.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області.
Довідково: незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин карається штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років;
незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років;
носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 860