Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2022

На Черкащині засуджено уродженця РФ, який підтримував окупаційні дії ворожої армії

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури доведено у суді вину жителя Черкаського району за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України.
За даними слідства вказана особа є уродженцем російської федерації та, попри те, що має громадянство України і тривалий час проживає в одному з сіл  Черкаського району, поширював на соціально орієнтованому сайті мережі Інтернет «Мой мир» матеріали, у яких підтримував окупаційну політику країни-агресора та героїзував військові досягнення представників російської федерації.
За результатами судового розгляду та враховуючи, що обвинувачений свою провину визнав повністю і шкодує про вчинене, суд визнав винною вказану особу в інкримінованому злочині та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.
Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 903