Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2022

Чоловік, який схилив до вживання наркотичних засобів неповнолітню, постане перед судом

Захист прав та інтересів дітей в умовах воєнного стану залишається під пильним оком ювенальних прокурорів.
Черкаською окружною прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом схиляння неповнолітньої до вживання наркотичних засобів (ч. 2 ст. 315 КК України).
Нагадаємо, що в червні 2022 року 51-річний місцевий житель запропонував неповнолітній особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс та запевнив дитину, що їй сподобається. Через незаконні дії чоловіка дівчинку госпіталізували до лікарні з діагнозом: отруєння наркотичними засобами.
Окрім того, під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили та вилучили наркотичні засоби.
За результатами проведеної експертизи з’ясовано, що чоловік на момент вчинення кримінального правопорушення перебував у стані неосудності, у зв'язку з чим прокурором до суду скеровано клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.
Наразі зловмиснику змінено запобіжний захід з домашнього арешту на поміщення до психіатричного закладу із звичайним наглядом і лікуванням у примусовому порядку.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 667