Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2022

За злочини, вчинені в умовах воєнного стану, повідомлено про підозру жительці смт Чорнобай

Золотоніською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом таємного викрадення чужого майна та грабежу в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186 КК України).
За версією слідства 45-річна жителька смт Чорнобай проникла до одного із домоволодінь в смт Чорнобай шляхом пошкодження вхідних дверей, де, поки 89-річна потерпіла спала, таємно викрала кошти в сумі 60 тис. грн, які зберігалися в шафі однієї з кімнат будинку.   
Не зупиняючись на вчиненому, підозрювана того ж дня через відчинені двері незаконно проникла до іншого домоволодіння в смт Чорнобай, де в присутності 79-річної господарки відкрито заволоділа коштами в сумі 5 тис. грн, вихопивши їх з рук потерпілої.
Правопорушницю затримано та повідомлено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186 КК України.  Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб.
Довідково: крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років; грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
   
Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1013