Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2022

До 5 років позбавлення волі засуджено жителя Черкаського району

За принципової позиції прокурора Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури судом засуджено до позбавлення волі чоловіка, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно).
Під час судового розгляду прокурором доведено, що 34-річний житель одного із сіл Черкаського району, будучи раніше неодноразово судимим за вчинення умисних корисливих злочинів, скориставшись викруткою, відчинив автомобіль, завів двигун та незаконно заволодів транспортним засобом ВАЗ 2107, який знаходився поруч із стоянкою для транспортних засобів одного з підприємств Канівського району (на цей час Черкаський район).  
Суд визнав винним чоловіка у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1114