Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2022

Судитимуть черкащанина за незаконну порубку дерев

За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Золотоніського району Черкаської області за фактом незаконної порубки дерев, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 КК України).
Слідством встановлено, що на початку липня поточного року чоловік, без відповідного дозволу, здійснив незаконну порубку 5 дерев в адміністративних межах смт Чорнобай Золотоніського району Черкаської області, чим заподіяв Чорнобаївській селищній раді істотної шкоди на суму 35 817 грн.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1193