Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2022

Канівчанина судитимуть за незаконну порубку на території заповіднику

За процесуального керівництва прокурором Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Канів Черкаської області за фактом незаконної порубки, вчиненої на території природно-заповідного фонду.
Вказана особа обвинувачується в тому, що знаходячись на території Канівського природного заповідника Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в адміністративних межах м. Канів, Черкаського району Черкаської області, у липні поточного року незаконно зрубав декілька кленів, чим спричинив шкоду природному комплексу.
Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 3 ст. 246 КК України.
Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 6 Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 851