Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

На лаві підсудних житель Золотоніщини, який мало не вбив свого знайомого

За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 35-річного жителя одного із сіл Золотоніського району за вчинення незакінченого замаху на умисне вбивство, зберігання та придбання вибухових речовин без передбаченого законом дозволу, а також незаконне виготовлення, придбання і зберігання наркотичних засобів без мети збуту у великих розмірах (ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 309 КК України).
За даними слідства обвинувачений, перебуваючи на території власного домоволодіння, під час конфлікту зі своїм знайомим, з яким попередньо розпивав алкогольні напої, повалив останнього на землю і, маючи умисел, спрямований на позбавлення його життя, здійснив 2 порізи кухонним ножем по шиї чоловіка.
Через опір з боку потерпілого обвинувачений свій злочинний умисел, спрямований на позбавлення життя людини, виконати не зміг і був змушений припинити свої дії.
Під час обшуку, проведеного у помешканні обвинуваченого, працівниками поліції вилучено вибухову речовину, загальною масою 193,97 г, а також особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, загальною масою 1 324,33 г.
Наразі відповідно до ухвали суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Довідково: незакінчений замах на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (вбивство) з урахуванням вимог ч. 2 ст. 68 КК України карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.
Зберігання та придбання вибухових речовин без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
Незаконне виготовлення, придбання і зберігання наркотичних засобів без мети збуту у великих розмірах карається штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до 3 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1035