Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2022

Підтримка збройної агресії РФ проти України – засуджено жительку Черкас

Черкаською обласною прокуратурою доведено в суді винуватість жительки міста Черкаси у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 436-2, ч. 2 ст. 109 КК України.
У ході слідства встановлено, що 56-річна черкащанка за допомогою власного мобільного телефону з мотивів несприйняття діючої української влади та схвалення політики країни-агресора, використовуючи свій обліковий запис в соціальній Інтернет-мережі «TikTok», розміщувала коментарі, які мають відкритий доступ для  необмеженого кола користувачів зазначеної соціальної Інтернет-мережі, що полягали в публічних закликах до насильницької зміни або захоплення державної влади.
Крім того, вказана особа, використовуючи свій обліковий запис в соціальній Інтернет-мережі «TikTok» розміщувала коментарі, що полягали у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення як внутрішній громадянський конфлікт, визнанні правомірною та запереченні тимчасової окупації частини території України, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію проти України, представників збройних формувань російської федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих російською федерацією.
За результатами судового розгляду та враховуючи, що обвинувачена свою провину визнала повністю і щиро покаялася, Соснівським районним судом м. Черкаси останню визнано винною у скоєнні вказаного злочину та призначено остаточне покарання у виді 4 років позбавлення волі без конфіскації майна та з іспитовим терміном 3 роки.
Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювалися співробітниками Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1220