Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2022

Викрито злочинну схему по збагаченню на переселенцях

Приватний рієлтор спільно із службовими особами одного з комунальних підприємств Черкаської міської ради організували схему, спрямовану на вимагання й одержання неправомірної вигоди від переселенців.
Так, за версією слідства учасники схеми вимагали неправомірну вигоду  від осіб, які вимушено залишили свої домівки, розташовані в місцях проведення активних бойових дій, за поселення та проживання в гуртожитках комунальної власності. Хоча згідно з рішеннями органів місцевого самоврядування орендна плата за проживання з указаної категорії осіб не стягується, а кошти витрачені ними на оплату комунальних послуг компенсуються державою.
11.07.2022 вказаного рієлтора затримано на «гарячому» під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 4 000 грн від внутрішньо переміщеної особи за поселення та проживання в гуртожитку одного з комунальних підприємств міста Черкаси.
Зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваній та тривають необхідні слідчі дії з метою притягнення до кримінальної відповідальності всіх службових осіб комунального підприємства, причетних до злочинної схеми.
На цей час слідством встановлено вже 20 внутрішньо переміщених осіб, від яких правопорушники отримали неправомірну вигоду за проживання в гуртожитках комунальної власності.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури за оперативного супроводу Управління СБУ в Черкаській області.
Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1131