Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2022

В Уманському районі оголошено про підозру за давання хабара

За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури спільно з працівниками Уманського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, за участю Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).
Так, за версією слідства 41-річний житель Уманського району запропонував керівнику територіального підрозділу поліції неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США за ненаправлення до Черкаської обласної військової адміністрації матеріалів щодо передачі вилученого транспортного засобу на потреби оборони України або сприяння у прийнятті рішення про відмову у відчуженні автомобіля та його повернення власнику.
Під час передачі частини неправомірної вигоди, в сумі 5 тисяч гривень, зловмисника затримано.
Наразі зазначеній особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. Судом обрано запобіжний захід  -  цілодобовий домашній арешт.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 998