Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2022

На Черкащині викрито ще 4 колаборантів

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури в кримінальному провадженні за матеріалами Управління Служби безпеки України в Черкаській області повідомлено про підозру жительці Черкаського району, яка підозрюється у глорифікації (вихвалянні та звеличенні) учасників збройної агресії російської федерації (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
Так, жінка упродовж березня-травня 2022 року поширювала на сторінках соціальних мереж публікації, в яких позитивно висвітлювалася російська агресія проти України та всіляко підтримувала дії військовослужбовців ворожої армії. Наразі вказаній особі повідомлено про підозру.
Робота на вказаному напрямі постійно триває. Так, правоохоронцями повідомлено про підозру ще 3 жителям Черкаського району за цією ж статтею.
Наразі готуються клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів, які відповідатимуть ступеню їх суспільної небезпеки.
Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Вкотре наголошуємо, що жоден випадок допомоги окупантам та підтримки їх злочинних дій на території України не залишиться поза увагою правоохоронних органів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 981