Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2022

Затримано особу за підозрою в держзраді

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) мешканцю м. Черкаси.

З’ясовано, що 42-річний громадянин України за грошову винагороду співпрацював із представниками фсб російської федерації та надавав їм фото -, відеоматеріали і текстову інформацію щодо об’єктів критичної інфраструктури, розташування правоохоронних органів та органів державної влади області, розміщення точок «wi-fi» у центральній частині міста Черкаси тощо.

Також він передавав інформацію та координати знаходження військових об’єктів ЗСУ, які приймають участь у відсічі російської військової агресії.

Фігуранта злочину затримано на місці злочину під час відеозйомки однієї із військових частин області.       

Соснівським районним судом м. Черкаси підозрюваному у вчиненні вказаного кримінального правопорушення обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативне супроводження у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 111 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 920