Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2022

Взято під варту 32-річного жителя м. Золотоноша за збут психотропних речовин

Золотоніською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою 32-річного жителя м. Золотоноша у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2  ст. 307 КК України (незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах), ч. 2 та ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 307 (замах на незаконний збут особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах) КК України.

Так, 16.05.2022 на одній із вулиць м. Золотоноша затримано місцевого жителя, який систематично займався збутом особливо небезпечних психотропних речовин на території міста, шляхом розміщення «закладок». У ході особистого обшуку особи виявлено і вилучено 24 згортки психотропних речовин (амфетамін та PVP).

Правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 307 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 діб.

Довідково: незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах карається позбавленням волі від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 959