Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2022

Прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти стосовно мешканців області, які підтримували російську армію та не визнавали збройної агресії рф проти України

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням жительки Канівщини у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Зібраними доказами встановлено, що фігурантка злочину поширювала в одній із соціальних мереж матеріали, в яких міститься звеличення представників російської федерації, які приймають участь у збройній агресії проти України, а також невизнання збройної агресії рф проти України.

До вирішення справи по суті обвинувачена перебуватиме під домашнім арештом та за нею здійснюватиметься відповідний нагляд.

Також обласною прокуратурою скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно черкащанки за вчинення аналогічного кримінального правопорушення.

Досудове слідство у наведених кримінальних провадженнях здійснювалось слідчими УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 875