Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2022

За наслідками реагування прокурора очікується наповнення місцевого бюджету на суму понад 3 млн грн

За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури доведено у господарському суді незаконність угоди відчуження рекламних конструкцій типу бігборд, розташованих у м. Черкаси.

Установлено, що приватне підприємство мало борг перед міським бюджетом за користування місцями під розміщення бігбордів у сумі 3,1 млн грн.

З метою ухилення від виконання судового рішення про сплату вказаної суми, здійснило продаж свого майна – 124 рекламних засобів типу бігборд пов’язаній з ним іншій юридичній особі.

Зокрема, як з’ясовано з публічно доступних даних декларації представника органу місцевого самоврядування, засновники та керівники обох підприємств є чоловіком та дружиною.

У суді  прокурор довів, що спірні правочини вчинені боржником у період настання у нього зобов’язання із сплати заборгованості перед бюджетом, спрямовані на втрату боржником платоспроможності, що вказує на недобросовісність боржника та наявність в угодах ознак так званого фраудаторного правочину.

Господарським судом Черкаської області 10.05.2022 за позовом Черкаської окружної прокуратури визнано недійсними договори купівлі-продажу рекламних конструкцій, кошти від реалізації яких на виконання судового рішення мають бути скеровані до бюджету міста Черкаси.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1205