Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2022

Повідомлено про підозру службовій особі за незаконну вирубку дерев у захисній лісосмузі, чим завдано державі шкоди на суму понад 1 млн грн

За процесуального керівництва Кам’янського відділу Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру старості одного із сіл Черкаського району за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК) та незаконної порубки дерев у лісовому захисному насадженні (ч. 4 ст. 246 КК України).

Слідство вважає, що підозрюваний в кінці серпня 2021 року, являючись службовою особою, з метою одержання неправомірної вигоди для самого себе та інших фізичних осіб, умисно, з корисливою метою, без будь-якого на те дозволу та відповідних документів (лісорубного квитка або ордера), за допомогою знайомих, яких запевнив у законності дій, здійснив незаконну рубку 315 дерев породи ясен, дуб, берези, чим завдав істотну шкоду державі на суму понад 1 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1237