Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2022

Неповнолітній обвинувачений у мародерстві постане перед судом

Прокуратурою вжито заходів до завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом скоєння неповнолітнім в умовах воєнного стану замаху на крадіжку майна.

З урахуванням діючих змін у законодавстві щодо посилення кримінальної відповідальності за мародерство дії неповнолітнього обвинуваченого кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України – закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинений в умовах воєнного стану.    

Обвинувальний акт за вказаним фактом 30.03.2022 передано до Соснівського районного суду м. Черкаси.
У ході слідства з’ясовано, що 16 - річний житель Черкаської області, в умовах воєнного стану, у березні 2022 року з корисливих мотивів намагався таємно заволодіти товарно-матеріальними цінностями в одному з торгівельних центрів у м. Черкаси. Однак наміри зловмисника виявились марними, оскільки під час спроби залишення місця злочину був викритий співробітниками охорони закладу.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1064