Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2024

Повідомлено про підозру 60-річному чоловіку за фактом придбання, зберігання та збуту бойових припасів

За процесуального керівництва прокурорів Катеринопільського відділу Звенигородської окружної прокуратури повідомлено про підозру  місцевому жителю за фактом незаконного носіння, придбання, зберігання та збуту бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що 60-річний чоловік незаконно, без передбаченого законом дозволу, за місцем проживання зберігав придбані у невстановлені місці корпус бойової ручної осколкової гранати Ф-1, запал типу УЗРГМ-2 та 20 набоїв до нарізної зброї калібру 5,45 мм.

В подальшому, з метою незаконного збагачення, без передбаченого законом дозволу, збув корпус бойової ручної осколкової гранати Ф-1, запал типу УЗРГМ-2 та 20 набоїв до нарізної зброї калібру 5,45 мм, шляхом продажу за 1000 гривень особі, якій доручено проведення оперативної закупівлі, відразу після чого був затриманий працівниками поліції.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На цей час проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин кримінального провадження, завершення досудового розслідування та скерування обвинувального акту до суду.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 33