Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2024

Повідомлено про підозру директору комунального некомерційного підприємства, який придбав ортопедичні системи за завищеною ціною

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з директорів комунального некомерційного підприємства за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовець, не перевіривши ринкову вартість, уклав договір на придбання ортопедичної системи декомпресії хребта в комплекті за завищеною ціною на загальну суму понад 1 600 000 грн.

В результаті було безпідставно перераховано бюджетні кошти на користь суб’єкта господарювання, що призвело до збитків Департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права займати певні посади строком до 3 років.

Досудове розслідування  здійснювалось СУ ГУНП в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 15