Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2024

Прокуратурою розпочато судовий спір щодо 10 гектарів земель водного фонду

Прокурори Золотоніської окружної прокуратури звернулись до суду з позовом за фактом незаконної зміни цільового призначення значного масиву земель водного фонду з метою подальшої передачі їх у користування приватного товариства як земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення для розміщення та експлуатації будівель і споруд річкового транспорту.

За даними Державного земельного кадастру земельна ділянка площею 10 га вартістю понад 400 млн грн має обмеження у користуванні, пов’язані з її розташуванням у прибережній захисній смузі Кременчуцького водосховища, натомість під приводом наявних на ній об’єктів нерухомого майна, належних товариству, вона була виведена із складу земель водного фонду.

В ході розслідування кримінального провадження було встановлено відсутність на вказаній землі будь-якого нерухомого майна.

Наразі господарським судом м. Києва відкрито провадження у справі, де прокурор вимагає скасування незаконного розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації, що є підґрунтям для надання земельної ділянки в оренду та скасування її державної реєстрації як земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 25