Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2021

Прокуратурою в суді відстояно позицію щодо неправомірності перебування в приватній власності земельних ділянок на березі Дніпра

Черкаський апеляційний суд постановив рішення, яким визнав обґрунтованим задоволення Черкаським районним судом позову прокурора про повернення з приватної власності земельної ділянки водного фонду в с. Свидівок ринковою вартістю понад півмільйона гривень.

Також нещодавно за результатами апеляційного перегляду Черкаським апеляційним судом набрало законної сили рішення Черкаського районного суду про задоволення іншого позову прокурора до громадянки про повернення територіальній громаді с. Свидівок земельної ділянки водного фонду, наданої в приватну власність під забудову, в межах Будище-Свидівоцької захисної дамби Кременчуцького водосховища р. Дніпро.

Суди визнали доведеними доводи прокурора, що спірні земельні ділянки належать до земель водного фонду і передача Свидівоцькою сільською радою у приватну власності цих земель на околиці Черкас відбулася з грубим порушенням порядку, встановленого земельним законодавством, а також не тільки перешкоджає доступу громадян до води, що заборонено законом, а й безпосередньо створює небезпеку. Земля розташована в межах Будище-Свидівської захисної дамби, фактично є гідроспорудою та, перш за все, виконує захисні функції.

Варто зазначити, що на цей час ще понад 30 справ щодо земель водного фонду та прибережної захисної смуги загальною площею понад 5 га за позовами прокурора перебувають на розгляді в судах.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1536