Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна – за принципової позиції прокуратури двом братам, які задушили жительку Чорнобаївщини, призначено справедливе покарання

За принципової позиції прокуратури Черкаським апеляційним судом скасовано частково виправдувальний вирок Придніпровського районного суду м. Черкаси від 25.05.2020, яким одного з обвинувачених у  вчиненні розбійного нападу та позбавленні життя жінки на Чорнобаївщині було виправдано за недоведеністю вчинення ним умисного вбивства. Черкаським апеляційним судом постановлено новий вирок, яким обох обвинувачених визнано винними за ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокуратура довела, що два молодих брата за попередньою змовою, з корисливих мотивів, спільно проникли до будинку одинокої жінки похилого віку та разом, умисно напали на потерпілу й задушили її. Пересвідчившись в тому, що потерпіла померла від їх умисних дій, вони перенесли її тіло до іншої кімнати та поклали на ліжко, інсценуючи природну смерть, а після цього заволоділи майном останньої на загальну суму близько 1 300 грн. У подальшому зловмисники зникли з місця вчинення злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

Не погоджуючись з реабілітуючим рішенням суду, прокуратурою подано апеляційну скаргу. Суд апеляційної інстанції підтримав доводи прокурора, тепер обвинувачені відбуватимуть покарання в місцях несвободи.

Пресслужба прокуратури Черкаської області

 

 

кількість переглядів: 1449