Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої групи за фактом заволодіння бюджетними коштами в розмірі понад півмільйона гривень

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої групи за фактом заволодіння службовими особами шляхом зловживання службовим становищем бюджетними коштами та підробки офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366  КК України).

За даними слідства, організатор злочинного угруповання організував реєстрацію трьох суб’єктів господарювання, формальними директорами яких призначив підконтрольних йому осіб. У подальшому, узгодивши спільні дії з іншим співорганізатором - головою сільської ради, яка в інтересах громади виступила в якості замовника робіт, після чого лобіювала інтереси фіктивних підприємств перед територіальною громадою, між вказаними підприємствами та сільською радою були укладені договори на будівництво та ремонт дорожнього покриття в межах сільської ради.  

Як з’ясовано слідством, роботи за вказаними договорами були виконані з матеріалів, що не відповідали проектній документації та технічним умовам, внаслідок чого в акти виконаних робіт замовником і підрядниками були внесені відомості із завищеними видами, обсягами та вартістю фактично виконаних робіт, що призвело до незаконного заволодіння організованою групою бюджетними коштами на загальну суму понад півмільйона гривень.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    
      
Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1520