Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Засуджено колишнього командира батальйону міліції «Беркут», який обвинувачувався у злочинах під час подій Революції Гідності в м. Черкаси

За результатами спеціального судового провадження Соснівським районним судом міста Черкаси 23.06.2021 засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки колишнього командира батальйону міліції особливого призначення «Беркут» при Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області, який обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень щодо учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності (ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 365 КК України).

Під час судового розгляду Черкаською обласною прокуратурою доведено, що обвинувачений, перебуваючи 27.01.2014 на Соборній площі в м. Черкаси віддав наказ підлеглим працівникам про застосування спецзасобів і затримання мирних мітингувальників, не забезпечив особисту недоторканність затриманих осіб, а також перешкоджав законній професійній діяльності журналіста.

Нагадаємо, що вказана особа переховується на тимчасово окупованій території Луганської області та обіймає керівну посаду у так званому «МВД ЛНР».

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2186