Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

П’ятьом особам повідомлено про підозру, які незаконно заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 503 523 гривень

Під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури у кримінальному провадженні 5 особам повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.


Вказані статті передбачають відповідальність за заволодіння чужим майном службовими особами шляхом зловживання службовим становищем та підробку офіційних документів.


Двом співорганізаторам, з яких одна колишній сільський голова одного із сіл Золотоніського району, та виконавцям злочинів інкримінується виконання будівельно-ремонтних робіт на трьох об’єктах комунальної форми власності (дорогах місцевого значення) за рахунок коштів місцевого бюджету на території однієї із сільських рад Золотоніського району Черкаської області, та завищення в актах виконаних робіт видів, обсягів і вартості фактично виконаних робіт, внаслідок чого організована група незаконно заволоділа бюджетними коштами на загальну суму 503 523,01 грн.


Досудове розслідування за вказаним фактом триває, до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.


Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна; ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу в розмірі до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до 3 років.

                                                  

                                                                                                                Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1129