Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2021

Оголошено підозру організованій групі осіб у незаконному використанні товарних знаків

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури 4 особам повідомлено про підозру за фактом вчинення організованою групою незаконного використання знаків для товарів і послуг (ч. 3 ст. 229 КК України).

За даними слідства, співорганізаторам та виконавцям злочинів інкримінується виготовлення та реалізація засобів для прання із незаконним, без дозволу правовласника, зображенням на упаковках цих засобів, і в такий спосіб незаконно використаних, знаків для товарів і послуг – торговельних марок «Persil» і «Tide». Підпільно виготовлені гелі для прання під найменуванням цих всесвітньо відомих торговельних марок група осіб упродовж року реалізовувала по території всієї держави та на Черкащині, зокрема.

Наразі установлено, що збитки потерпілим, а саме компаніям «Хенкель» і «Проктер енд Гембл», становлять більше 300 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1374