Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

Обласна прокуратура домоглася продовження розгляду справи про стягнення з підприємця майже 2,5 млн грн несплачених податків на користь держави

Верховним Судом задоволено касаційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні щодо неналежного вирішення цивільного позову в інтересах держави та скасовано вирок в частині залишення без розгляду позову прокурора про стягнення на користь держави з фізичної особи-підприємця майже 2,5 млн грн несплачених податків, який направлено для проведення нового розгляду. Відповідно, постановою Верховного Суду у задоволенні касаційної скарги сторони захисту щодо скасування обвинувального вироку суду  відмовлено повністю.

Раніше вироком одного з районних судів Черкаської області підприємця визнано винним та засуджено за умисне ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах та службове підроблення (ч. 3 ст. 212, ч. 1 та ч. 3 ст. 358 КК України). Але, всупереч вимог закону, судами першої та апеляційної інстанцій залишено без розгляду позов прокурора про стягнення на користь держави майже 2,5 млн грн.

За принципової позиції прокурора, який подав касаційну скаргу, інтереси держави, якій спричинено шкоду внаслідок вчинення злочинів, захищено.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1074