Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Органами прокуратури Черкаської області постійно вживаються заходи щодо захисту інтересів дітей та протидії насильства

Прокурорами у поточному році вжито належних заходів у сфері охорони дитинства. У зв’язку з виявленням порушень, як при використанні майна, призначеного для роботи з дітьми, так і коштів, виділених на функціонування таких закладів та забезпечення навчального процесу, пред’явлено позовних заяв на суму 64 млн грн, задоволено 16 позовів на суму 17 млн грн. Виконано рішень судів на суму майже 13 млн грн.

 

Так, Черкаською обласною прокуратурою не допущено вибуття з комунальної власності майнового комплексу «Бази відпочинку вчителів», що складається із понад 50 будинків для відпочинку та підсобних приміщень, розташованих на земельній ділянці площею 1,67 га на березі Кременчуцького водосховища р. Дніпро.


Крім того, обласна прокуратура через суд вимагає від суб’єкта господарювання повернення навчальному закладу нежитлового приміщення та павільйону, розміщених в центральній частині м. Черкаси, площею 156 кв. м, вартістю 2,3 млн грн, у зв’язку із закінченням терміну дії договору оренди та необхідністю його використання для потреб вихованців закладу освіти.


Золотоніською окружною прокуратурою ініційовано питання передання у власність Новодмитрівської сільської ради приміщення дитячого садочка площею понад 700 кв.м, вартістю понад 12 млн грн.


Уманською окружною прокуратурою пред’явлено позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення міської ради про припинення права постійного користування за навчальним закладом земельною ділянкою вартістю 3,4 млн грн з метою подальшого її відчуження у приватний сектор.


У бюджетній сфері пред’явлено 15 позовних заяв, з них 7 щодо проведених публічних закупівель на суму понад 2 млн грн, на даний час задоволено на суму 815 тис грн.


Зокрема, за позовом Черкаської окружної прокуратури стягнуто із суб’єкта господарювання до місцевого бюджету понад півмільйона гривень за безпідставне збільшення ціни за газ, що поставлявся до закладу освіти Черкаського району, за позовом Христинівського відділу Уманської окружної прокуратури – понад 100 тис грн за безпідставне збільшення ціни на продукти харчування.


Окружними прокуратурами відредаговано на бездіяльність 11 міських та сільських рад в частині оформлення правоустановчих документів на земельні ділянки, призначені для обслуговування приміщень закладів освіти, та 3 органів місцевого самоврядування щодо не створення служб у справах дітей.


За фактами розкрадання бюджетних коштів, незаконного використання майна закладів освіти органами прокуратури області скеровано до суду 5 кримінальних проваджень, в межах яких пред’явлено позовні заяви про стягнення збитків до місцевих бюджетів на майже мільйон гривень.

                                                                                                                           Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1279