Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

Недобросовісний підприємець незаконно заволодів коштами для ремонту школи

 

Уманською окружною прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом службового підроблення та незаконного заволодіння фізичною особою-підприємцем бюджетними коштами під час виконання ремонту приміщень загальноосвітньої школи, розташованої на території Уманського району.

Досудовим розслідуванням зібрано достатньо доказів на підтвердження умисного внесення недобросовісним підприємцем завідомо недостовірних відомостей до актів приймання виконаних в навчальному закладі будівельних робіт.

Внаслідок штучного завищення вартості виконаних робіт привласнено  бюджетні кошти у великих розмірах, призначені для фінансування потреб установи для дітей, в сумі 306 тис. грн.

Дії правопорушника кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та за ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

За результатами досудового розслідування 29.03.2021 до Уманського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт.

Санкцією ч. 4 ст. 191 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, ч. 2 ст. 366 КК України - позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 


 

кількість переглядів: 1496