Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2021

Конфлікт інтересів під час підписання договорів щодо утримання доріг на суму більше 3 млн грн – до відповідальності притягнуто посадовця ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області»

Черкаською обласною прокуратурою в суді доведено винуватість посадової особи ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» в порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.  

Установлено, що посадовець, всупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів і вчинив дії в його умовах під час підписання в грудні 2020 року двох договорів щодо експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на загальну суму більше 3 млн грн з товариством, в якому засновниками та кінцевими бенефіціарами до січня 2020 року були він зі своєю дружиною, а на момент здійснення цих правочинів – її рідний брат.

За принципової позиції прокурора стосовно порушника складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

За результатами їх розгляду Придніпровським районним судом м. Черкаси 03.03.2021 зазначеного посадовця визнано винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП  і накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 6 800 грн.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1631