Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2021

У Черкасах за позовом прокуратури з ПАТ «Азот» стягнуто майже 7 млн грн у зв’язку з невиконанням судового рішення

Господарський суд Черкаської області визнав обґрунтованими доводи прокурора Черкаської обласної прокуратури та стягнув з ПАТ «Азот» майже 7 млн грн на користь ПАТ «Черкасиобленерго», основним акціонером якого є держава, як компенсацією матеріальних втрат останнього від знецінення унаслідок інфляційних процесів грошових коштів, своєчасно не сплачених боржником.

Установлено, що ПАТ «Азот» не виконало рішення господарського суду від 04.12.2014 та не сплатило на користь ПАТ «Черкасиобленерго» заборгованість за поставлену електричну енергію в розмірі більше 22  млн грн. Нарахування на вказану суму передбачених ст. 625 ЦК України інфляційних втрат і 3 % річних є особливою мірою відповідальності ПАТ «Азот» за прострочення виконання вказаного грошового зобов’язання та полягає у відшкодуванні матеріальних втрат від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів, а також отримання компенсації (плати) за користування утримуваними ПАТ «Азот» грошовими коштами, належними до сплати.

Зазначене стало підставою для звернення прокуратури до суду в інтересах держави з відповідним позовом, який на цей час задоволено.

Прес-служба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1429