Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2021

На Канівщині за втручання прокуратури сільську раду зобов’язано усунути порушення Правил пожежної безпеки у загальноосвітньому навчальному закладі

Черкаським окружним адміністративним судом задоволено позов Золотоніської місцевої прокуратури, поданий в інтересах держави, про визнання протиправною бездіяльності однієї із сільських рад Канівського району в частині забезпечення пожежної безпеки у закладі освіти та зобов’язання розглянути питання щодо виділення коштів на усунення порушень протипожежної безпеки.

Упродовж 2019–2020 років спеціалістами ДСНС у закладі виявлені численні порушення Кодексу цивільного захисту та Правил пожежної безпеки України. Зокрема, органом контролю встановлено, що школу не забезпечено зовнішнім протипожежним постачанням, а працівників закладу – засобами індивідуального захисту органів дихання, вікна облаштовані глухими ґратами, що унеможливлює вільний доступ до приміщення, а також виявлено інші порушення.

За втручання прокуратури суд зобов’язав відповідача розглянути питання щодо виділення коштів із місцевого бюджету для повного усунення виявлених порушень.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1384