Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2021

Прокуратура відстояла в суді справедливе покарання для жорстокого вбивці та його неповнолітнього спільника

За принципової позиції прокуратури Черкаським апеляційним судом залишено без змін вирок Черкаського районного суду від 09.01.2020, яким неповнолітнього обвинуваченого визнано винним і засуджено за незаконне позбавлення волі та викрадення людини (ч. 3 ст. 146 КК України) до 6 років 6 місяців позбавлення волі.

Також суд апеляційної інстанції засудив до 14 років позбавлення волі його спільника, визнавши його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 115,  ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 146 КК України, ч. 1 ст. 185 КК України, застосувавши до нього конфіскацію всього належного майна.    

За даними слідства, 17-річний неповнолітній спільно та за попередньою змовою із 21-річним спільником, із застосуванням фізичного насильства позбавили чоловіка волі шляхом примусового поміщення до багажного відділення його автомобіля. Крім того, повнолітній обвинувачений незаконно заволодів мобільним телефоном і транспортним засобом потерпілого та з метою приховання інших злочинів наніс останньому значну кількість ударів в різні частини тіла, від яких потерпілий помер. Для уникнення кримінальної відповідальності за скоєне зловмисник імітував дорожньо-транспортну пригоду за участю потерпілого.  

Доводи сторони захисту, яка оскаржила рішення суду першої інстанції,  визнано безпідставними, наразі вирок суду набрав законної сили з моменту проголошення.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

кількість переглядів: 1429