Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2021

Арештовано неповнолітнього, який напав на жительку Звенигородського району та ледь її не вбив з корисливих мотивів

Ухвалою Звенигородського районного суду від 12.01.2021, з урахуванням доводів прокурора Звенигородської місцевої прокуратури, задоволено клопотання органу досудового розслідування та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави 16-річному підлітку, який обгрунтовано підозрюється у вчиненні розбійного нападу та замаху на вбивство жительки Звенигородського району (ч. 1 ст. 187, ч. 2 ст. 15, п. 9 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 152 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у вечірній час, з метою заволодіння майном потерпілої приставив їй ніж до горла та затяг на територію пустиря, погрожуючи їй застосуванням насильства, після чого заволодів її особистим майном, а саме грошовими коштами та мобільним телефоном.

Для уникнення подальшого впізнання та кримінальної відповідальності, з метою позбавлення жінки життя підліток наніс їй декілька ножових поранень в область шиї та зник з місця події, вважаючи потерпілу мертвою.

Спроби зловмисника, спрямовані на приховання протиправних насильницьких дій, виявились безрезультатними, оскільки потерпіла, яку  госпіталізовано до медичної установи, залишилася живою.    

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1216