Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2020

Понад 700 тис грн збитків місцевому бюджету через закупівлю товарів за завищеними цінами - у Черкасах судитимуть керівника департаменту Черкаської міської ради

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури 10.12.2020 погоджено та скеровано до Соснівського районного суду м. Черкаси  обвинувальний акт стосовно директора одного з департаментів Черкаської міської ради за фактом вчинення службового недбальства, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам територіальної громади міста Черкаси у вигляді  надмірних витрат бюджетних коштів на загальну суму майже 732 тис. грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

За версією слідства, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, посадовець упродовж грудня 2018 року та лютого-березня 2019 року підписав договори закупівлі за бюджетні кошти товарно-матеріальних цінностей для дошкільних навчальних закладів міста за значно завищеними цінами та, не перевіривши їх середню ринкову вартість, підписав відповідні платіжні документи (наприклад, каструлі алюмінієві за ціною 3 773 грн за одиницю, електронні секундоміри за ціною 1150 грн за одиницю тощо).

Нагадаємо, злочин викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з  працівниками управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доході в громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1424