Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Сумщини, який намагався контрабандно перемістити через державний кордон 29 кг психотропної речовини

Черкаською обласною прокуратурою за наслідками досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Сумської області, який вчинив замах на контрабандне переміщення через державний кордон України особливо небезпечної психотропні речовини в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, обвинувачений умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення намагався незаконно перемістити поза митним контролем особливо небезпечні психотропні речовини та прекурсори (мефедрон, 4-метилметкатинон), обіг яких законодавством заборонено, загальною масою понад 29 кг, однак злочин він не довів до кінця, оскільки його незаконну діяльність було виявлено та припинено співробітниками УСБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокурорів Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1506